DRIV i Sverige tilbyder onlinetiltag for et sundt og aktivt liv med rygmarvsskade, deriblandt konditionspas på YouTube.

Træningspas

De svenske træningspass on demand, som man finder på YouTube, tæller i alt 4 videoer: Workout Stockholm, Workout 2, Workout 3 samt det seneste i rækken, Rörlighet.

Alle er humør- og tempofyldte konditionspas til musik. De første tre er workout og varer ca. 40 minutter. Rörlighet varer ca. 20 minutter. Alle pass er lige gode for siddende som stående.

Opvarmningspas

Uanset hvilken træningsform du vælger, styrketræning eller konditionstræning, anbefales du starter hver træningssession med fem til ti minutters opvarmning. Derfor har DRIV sammensat et Opvarmningspas, der varer ca. 6 minutter. Dette pas får gang i cirkulationen, og kroppen forberedes til træning. Musklerne bliver mere elastiske og leddene bliver smurt og man undgår skader. Prøv at bruge så mange muskelgrupper som muligt for at få dit hjerte til at pumpe.

Tip til opvarmning: Andre eksempler på, hvordan du kan varme op, er luftboksning, håndcykling (med ingen eller lav belastning) og køre i kørestolen. Hvis du kan bruge benene kan du gå, cykle eller bruge ro- eller løbebånd. Lav bevægelserne roligt og blødt.

DRIV – for inspiration og motivation

Workout videoerne på YouTube er en del af et treårigt projekt, ”DRIV – hälsa online för dig med ryggmärgsskada” med det formål at inspirere, motivere og give værktøjer til et aktivt og sundt liv; også til et holdbart og aldrende liv med en rygmarvsskade. Målgruppe er derfor særligt 50+.
Det er projektgruppens håb at kunne inspirere og motivere de mange svenskere med rygmarvsskade, der behøver et skub til at finde deres drive til at skabe gode og varige betingelser for en langsigtet, bæredygtig aldring.

Heldigvis er træningspassene ikke forbeholdt svenskerne. Du kan derfor også træne sammen med Helen og Hanna, Ulla, Johanna og Mikaela hjemme i egen stue.

God fornøjelse.

Passene er skabt i et samarbejde med stiftelsen Spinalis og Aleris Rehab Station Stockholm samt øvrige rygmarvsskaderelaterede parter i Sverige. Foruden videoerne on demand” tilbyder DRIV projektet også ugentlige online træningspas, 10 ugers sundhedskursus med fokus på gode livsstilsvaner (online studiekreds og forelæsninger, der har til formål at inspirere og formidle viden), samt online møder/mentor support, der skal bryde isolation og styrke fællesskab. Tilbuddene er gratis gratis.

LINK
Læs mere om projektet
https://spinalis.se/driv/

Du finder også alle 4 workout videoer her:

Workout Stockholm med Helen, Ulla & Johanna

Workout 2 med Hanna, Helen, Ulla & Johanna

Workout 3 med Helen, Hanna & Ulla

Rörlighet med Helen & Mikaela